فضل الله رنجبر در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، ضمن گرامیداشت روز ملی خلیج فارس با بیان اینکه این خلیج در دهه های اخیر به یکی از حساس ترین مناطق ژئوپلیتیکی جهان تبدیل شده، گفت: این منطقه هم زمان هم مسیر اصلی انرژی جهانی و هم میدان رقابت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای است.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره بر یک اصل بنیادین تأکید داشته که آن ایجاد امنیت پایدار در خلیج فارس بدون حضور نیروهای بیگانه است، گفت: تجربه های تاریخی به ویژه جنگ تحمیلی سوم نشان می دهد هرگونه مداخله خارجی نه تنها به کاهش تنش منجر نشده بلکه خود عاملی برای افزایش بی ثباتی بوده است.
وی همچنین با تأکید بر اینکه حضور نظامی قدرت های فرامنطقه ای در منطقه به جای ایجاد بازدارندگی، زمینه ساز تشدید تنش ها و افزایش ناامنی و به دنبال آن وقوع جنگی جنایتکارانه شده، گفت: این واقعیت بار دیگر ضرورت بازنگری در الگوهای امنیتی تحمیلی را نشان می دهد.
رنجبر همچنین تصریح کرد: خلیج فارس امروز بیش از هر زمان دیگری در معرض رویکردهای جدید فشار از جمله تلاش برای محدودسازی مسیرهای دریایی و اعمال فشارهای اقتصادی قرار گرفته و این سیاستها در عمل چیزی جز شکل جدیدی از فشارهای ژئوپلیتیکی نیستند.
وی در ادامه با بیان اینکه در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه تأکید دارد امنیت این آبراه باید بر اساس احترام متقابل حاکمیت ملی کشورها و قواعد بینالمللی شکل بگیرد، اظهار داشت: هرگونه تلاش برای تبدیل خلیج فارس به ابزار فشار سیاسی، مغایر با ثبات و منافع منطقه ای است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: آینده خلیج فارس در گرو همکاری منطقه ای و کنار گذاشتن رویکردهای مداخلهگرایانه است، رویکردی که می تواند این پهنه آبی را به جای میدان تنش به منطقه ای پایدار و قابل اعتماد برای تجارت و توسعه تبدیل کند. /
پایان پیام


نظر شما